Lost in space

Alternativ Jord

Lost in space, brons, flockad hemisfär

Time warp, tennfat,tenngjutning

Lost in star signs, lasergraverat glas

Lost in Sagittarius

Lost in Taurus

Lost in in Ursa minor

Lost in Zeus

Laser gravyr i kristall, brons

Intighetens ocean
Ocean of nothingness
brons

Om en så befinner sig på ISS i en bana runt jorden eller i en sketen lägenhet i Malmö så ställs sannolikt frågan någon gång: vart kommer allt ifrån och vart tar allt vägen.

Objet trouvé, ”funna objekt” är ett konsthistoriskt begrepp.

Då de förhistoriska människorna var ute och vandrade kan jag med lätthet föreställa mig att de fann objekt som de tog med sig hem trots att det saknade någon praktisk funktion, objekten öppnande upp inre bilder, föreställningar och känslor, kanske de kombinerades med andra funna objekt för att förstärka det man tycktes se i stenen, grenen, kraniet eller vad det nu kan ha varit.

I mina verk till utställningen Nu skall vi berätta har jag utgått en hel del från funna objekt, om det så är från loppis eller filer funna på nätet så är det objekt som vid någon tidpunkt fick en gemensam berättelse, sökandet blev då mer fokuserat och specifikt.

Likt urtidsmänniskan har jag förstärkt genom tillägg, ombildningar eller kombinerat med andra objekt. Det är en form av återanvändning vilket i min världsåskådning är ett naturligt förlopp.

Stoft bildar stjärnor, galaxer, planeter och för ett ögonblick liv och slutligen den oundvikliga döden, kosmos upphörande och därefter?
Förhoppningsvis en pånyttfödelse en ny historia nya världar nya liv... eller lika troligt en ocean av intet.

 

David Krantz, Malmö 160707